Over ons

Wij zijn Bob en Ellemieke, we wonen in het mooie stadje Alkmaar met zijn grachten, historische stadskern, leuke restaurantjes en kroegjes en natuurlijk de kaasmarkt (die we zelf nog nooit hebben gezien…). Bob werkt als redacteur en Ellemieke is orthopedagoog in de jeugdzorg. We houden van gezellige avonden met vrienden, lekker eten en drinken, van elkaar en… natuurlijk van reizen! Het laatste kunnen we naar onze mening niet vaak genoeg doen, voor zover onze vrije dagen en bankrekening het toelaten.

Samen zijn we al 19 jaar en in 2015 hebben we onze liefde bekroond met een mooi feest en een ring. We genieten als we samen de wereld ontdekken; of het nu gaat om slenteren door pittoreske Italiaanse straatjes, wandelen in de ongerepte natuur van Patagonië, door knisperende sneeuw van een berg af glijden, brommeren door de rijstvelden van Vietnam of cruisen in een 4×4 door Mozambique. Het moment dat al je zintuigen aan staan en je het gevoel hebt dat je echt leeft, dát is voor ons reizen.

Het maken van een lange reis naar de andere kant van de wereld, was al een vaak besproken droom. Maar door alle andere dingen waar wij van droomden, bleef het altijd nog een ‘ver van ons bed show’. Tot ons leven een andere wending nam dan we hadden gedacht en er opeens geen beter moment bestond om het daadwerkelijk te gaan doen. In april 2022 was het dan eindelijk zover: de start van onze reis door zuidelijk en oostelijk Afrika, met onze omgebouwde Land Cruiser met daktent.

Op deze site zullen we jullie op de hoogte houden van onze reis. En wie weet inspireert het je wel om zelf de stoute schoenen aan te trekken!


Wil je een e-mail ontvangen als er een nieuw reisverslag wordt gepubliceerd? Geef dan hieronder je e-mailadres op.