De indrukwekkende natuur van Argentinië

De reis die ons Zuid-Amerika-virus heeft aangewakkerd is die in 2017 naar Argentinië. Zoveel indrukwekkende natuur tijdens één vakantie hebben we nooit eerder gezien. Dat gecombineerd met heerlijk eten, levendige steden, fantastische wijnen en aardige mensen maakt het tot een heerlijk land.

Onze trip start in de hoofdstad Buenos Aires, waar we een appartementje met dakterras én jacuzzi hebben. Een betere manier om te beginnen kunnen we niet bedenken. Buenos Aires bruist en we hebben het vooral druk met het bezoeken van leuke eet- en koffietentjes. We moeten een goede bodem leggen voor de dagen erna.

Voor deel 2 van onze reis nemen we het vliegtuig naar El Calafate, in Patagonië. Hier maken we fantastische wandelingen, waarbij we getrakteerd worden op het ene na het andere fantastische uitzicht. De hoogtepunten zijn er teveel om op te noemen. De puntige berg Fitz Roy, het diepblauwe Lago Argentina en prachtige gletsjers en ijsschotsen zijn er nog maar een paar. Maar het beste moet dan nog komen, een van de mooiste dingen die we ooit hebben gezien: de Perito Moreno gletsjer. Ademloos naar ijs kijken.

We zoeken na de kou de warmte op van Noord-Argentinië en vliegen naar Salta, een lekker druk stadje waar ’s avonds van alles gebeurt op het centrale plein. Ook hier hebben we het weer druk met wijn drinken en steak eten. Vanuit Salta rijden we met een gammel huurautootje in een paar dagen een deel van de Ruta 40, die deels onverhard is en door prachtige landschappen voert. We blijven een aantal nachten in Cafayate, het thuis van de Torrentes-druif. Daar maken ze heerlijke witte wijn van, die we kunnen proeven bij lokale wijnbodega’s. Wijn drinken en uitkijken over de druivenranken, veel beter wordt het niet toch?

De laatste paar dagen van deze reis brengen we door bij een ander indrukwekkend natuurfenomeen, de watervallen van Iguazu. Ze liggen op de grens van Argentinië en Brazilië en je kunt ze vanuit beide landen bekijken. Zóveel water dat non-stop naar beneden buldert is niet te bevatten.

Eén ding weten we zeker na deze reis: in Argentinië komen we zeker nog een keer terug.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s