Zon, zee, strand en tempels in Mexico

In 2018 hebben we rondreis door het oostelijke deel van Mexico gemaakt. Met een huurauto reden we door de provincies Yucatan, Quintana Roo, Campeche, Tabasco en Chiapas. Het was een reis vol met tempels, stranden, leuke stadjes en… mooi weer.

Reizen is natuurlijk geweldig, maar toen we de vliegtickets voor Mexico boekten hadden we vooral zin in mooi weer en strand. Niet dat er niks te doen is in Mexico, maar het is soms fijn om het wat rustiger aan te doen op vakantie. De eerste dag beginnen we, hoe kan het ook anders, op het strand van Cancun, een plaats die eigenlijk alleen maar bestaat uit hotels en shopping malls. Heel handig allemaal, maar voor ons iets te toeristisch. Snel de huurauto ophalen en wegwezen, dus. Onze reis begint namelijk pas echt op het relaxte eilandje Holbox. Een heerlijke plek waar we een beetje op het strand liggen, cocktails drinken, taco’s eten en zonsondergangen bekijken.

Heel veel jungle

In de dagen daarna leren we Mexico kennen als een land met heel veel jungle. Je kunt hier uren over kaarsrechte wegen rijden, door dichtbegroeide jungle. We bezoeken gezellige, kleurrijke stadjes, zoals Campeche en San Cristobal. We zwemmen in cenotes, grote gaten in de grond die miljoenen jaren geleden zijn ontstaan tijdens een meteorietinslag. En we bekijken natuurlijk heel veel tempels, waaronder de afgelegen ruïnes van Calakmul. Hier beklimmen we de eeuwenoude gebouwen en kijken over de jungle uit, met alleen het geluid van brulapen in de verte.

Uiteraard sluiten we weer af in stijl, op het strand van Tulum. Hier is het bijna net zo druk en toeristisch als in Cancun, maar gelukkig vinden we al snel een mooi, rustig strandje. Het is een mooie kust om te snorkelen, we zien niet alleen felgekleurde vissen en koraal, maar ook zeeschildpadden. Een geweldige afsluiter van een prachtige reis.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s