Ja, we gaan dit doen!

Hoe besluit je om een jaar weg te gaan? Mensen die ons een beetje kennen weten dat dit idee niet helemaal uit de lucht komt vallen. We hebben al veel gereisd en het voelt voor ons als een logische volgende stap. Niet alleen omdat we van reizen houden, maar ook omdat we nu de mogelijkheid hebben. Want waar deuren gesloten blijven, gaan andere open.

Op 11 augustus 2018 proosten we op een bijzonder besluit dat we zojuist hebben genomen. We gaan een jaar reizen in Zuid-Amerika! Na veel gesprekken, dagdromen en een beetje onderzoek naar de mogelijkheden hebben we de knoop doorgehakt. We gaan!

Daarna begint het voorbereiden en natuurlijk hebben we nog veel vragen. Over praktische dingen, zoals: hoe verhuren we ons huis, wat doen we met onze banen en hoe gaan we het geld bij elkaar sparen? En natuurlijk over leuke dingen: welke landen en plaatsen willen we bezoeken, op welke manier en wanneer? Genoeg om over na te denken, maar de belangrijkste vraag is gelukkig al beantwoord.

Proost! Op Zuid-Amerika!

14 gedachtes over “Ja, we gaan dit doen!

 1. Wij gaan jullie op de voet volgen. Geniet vooral van de mooie natuur en leg vooral veel vast voor later om op terug kijken. We zullen jullie wel missen…., maar in gedachten veel bij jullie zijn.
  Pappa

 2. Lieve Ellemieke en Bob, met veel plezier heb ik jullie reisverslagen gelezen en de prachtige foto’s bekeken!
  Gelukkig kunnen we jullie binnenkort op jullie reis volgen, als er weer een verslag komt! Heel veel succes en voorpret gewenst de komende maanden.
  Liefs Ingrid

 3. Hai Ellemieke en Bob,
  allereerst een fantastisch uitdagend en gezond nieuw jaar nog. Voor jullie sowieso een speciaal jaar. Het gaat gebeuren. De grote reis. Wat zal het bijzonder worden, wij gaan jullie zeker volgen met ons gezin. Een reizigersgezin zoals Ellemieke weet. Onze dochter Mara komt eind mei dit jaar na 20 maanden reizen door Australië, Nieuw-Zeeland en Azië weer naar huis. Daar kijken we ook wel naar uit hoor! Maar goed nu verder met de voorbereidingen van jullie mooie reis.

 4. Kijk, kijk, wij zien nu pas dat we ook langs deze weg kunnen reageren.
  Oma To en ik wensen jullie een goede en behouden reis toe. Wij hopen dat jullie ervan zullen genieten en kennis kunnen maken met de verschillende culturen.

 5. De eerste stappen die gaan leiden tot vertrek zijn gezet. De inbouwset die nodig is voor langer verblijf in Zuid Amerika is klaar. Als alle reisbeperkingen zijn opgeheven, kunnen zij zich gaan richten op een herstart. Sterkte met de wachttijd.

 6. Oma en ik wensen jullie een verrijkende reis en hopen jullie weer gezond en wel in de armen te sluiten.
  Vóór jullie vertrek wil oma je nog iets persoonlijks meegeven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s