Corona, corona…

We waren zo lekker bezig. De meeste dingen geregeld, huis verhuurd, spulletjes gekocht… En toen kwam corona. Hij sloop het land in en legde een bommetje neer onder zo’n beetje alles waar we in ons dagelijks leven mee bezig zijn. Uiteraard heeft het ook gevolgen voor onze reis.

Dit had eigenlijk een blije update moeten zijn. Zo een waarin ik had kunnen vertellen dat we er enorm veel zin in hebben. Dat we hard aan het aftellen zijn naar eind april. Dat we zo’n beetje alles hebben geregeld op ons werk. Dat ons huis zo goed als verhuurd is. Dat we de meeste spulletjes voor de reis gekocht hebben. En dat Ellemieke nog veel meer mooie en leuke plekjes heeft gevonden waar we naar toe kunnen. Gelukkig zijn al deze dingen nog steeds waar, maar de start van onze reis… tja, die moeten we uitstellen.

Afgelopen weken hebben we onze vlucht al twee keer omgeboekt, maar inmiddels staan zo’n beetje alle vliegtuigen tot half mei aan de grond. Het luchtruim in Chili, waar we zouden beginnen, is tot nader order gesloten voor vluchten uit Europa. We weten dus op dit moment niet wanneer we kunnen gaan. We hebben de ondertekening van het verhuurcontract nog even uitgesteld, zodat we nog een paar weken extra hebben om na te denken over de volgende stappen.

We mogen misschien niet klagen, alles is relatief natuurlijk. Er worden mensen ziek en hardwerkende ondernemers zien hun bedrijven kapot gaan. En zo zijn er nog talloze schrijnende verhalen, iedereen voelt op de een of andere manier de gevolgen van de coronamaatregelen. Daarom willen we ook niet klagen, maar toch is het wel zuur dat we onze plannen moeten bijstellen. De bijzondere reis waar we al zo lang naar uitkeken, staat op losse schroeven.

Van uitstel komt in ieder geval geen afstel. We hopen dat ‘mister corona’ snel zijn koffers pakt, zodat wij die van ons kunnen inpakken. Chili, we komen er echt aan hoor!

Corona-nieuws
Corona-nieuws

8 gedachtes over “Corona, corona…

 1. Beste Bob en Ellemieke, Wij leven erg met jullie mee. Fijn dat jullie tot 1 juni tijd kunnen kopen, in afwachting wat de situatie voor jullie kan zijn. Het is wel deprimerend, dat veel beslissingen naar achteren worden geschoven. Maar heb vertrouwen in de toekomst. Wij staan in alle opzichten achter jullie. Wat de toekomst ook zal brengen. Sterkte met alles. Ria en Jan

 2. En nu zou ik jullie een dikke knuffel willen geven. MAAR DAT MAG NIET. πŸ˜₯
  Knap hoor dat jullie je op deze manier aanpassen aan de nieuwe situatie.
  We hopen dat het niet al te lang duurt.
  Kuzzz, mama Ria 😍

 3. Lieve Ellemieke en Bob wat vinden we dat onwijs sneu voor jullie! We hopen van harte dat het virus snel z’n biezen pakt, zodat jullie op reis kunnen gaan. (en Marieke en Michiel hun restaurant weer open kunnen doen) Liefs John en Ingrid

 4. Onwijs zuur! Sta je dan met je goede voorbereiding… Ik hoop met jullie mee dat jullie voor 1 juni alsnog vliegen. En wel fijn dat jullie in mei niet dakloos zijn. Helaas afwachten maar…

 5. Lieve allebei, wat een tegenvaller, alles geregeld te hebben voor de grote reis en dan ineens dit. Ik moest al steeds aan jullie denken, Dit zagen we allemaal niet aankomen. Gelukkig hebben jullie voorlopig nog wel je huis ter beschikking en hopelijk gaat het in juni wel lukken! Sterkte met het bijstellen van jullie plannen!
  Liefs, Pauline

  • Ja, dank je wel! Het belangrijkste is natuurlijk dat iedereen gezond blijft. Het zal voor Myrte en Leon ook wel ingewikkeld zijn nu. We denken met de laatste ontwikkelingen niet dat juni haalbaar is, maar we zullen het wel zien. We kunnen weinig anders dan afwachten πŸ™‚

 6. En daar kwam het antwoord vanzelf, gewoon doorscrollen….Een domper op je reis. Ik hoop dat jullie niet in de problemen komen qua werk, woning etc. Dit is niet zo 123 weg. Sterkte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s