Vamos a… Afrika

In een kitscherig Brussels café met de ietwat dubieuze naam Drug Opera nemen we het definitieve besluit. We gaan in 2022 naar Afrika!

We proosten in de dagen voor kerst in de Belgische hoofdstad op een nieuw avontuur: een jaar reizen door zuidelijk Afrika. Verschepen naar Kaapstad en dan door landen als Namibië, Botswana, Rwanda en Kenia gaan rijden, dat is ons nieuwe plan. Een spannend avontuur, want we weten van onze eerdere reizen naar Zuid Afrika, Mozambique en Tanzania dat reizen op dit continent intens kan zijn. Maar ook oh zo mooi. Afrika heeft eindeloze steppes met prachtige dieren, heerlijke stranden, eindeloze woestijnen, interessante culturen, woeste en verlaten bergketens en dichtbegroeide regenwouden.

We hebben er de afgelopen maanden veel over nagedacht. Ons oorspronkelijke plan, rijden door Zuid-Amerika, blijft omgeven met teveel onzekerheden. Vooral het feit dat de landsgrenzen maar mondjesmaat geopend zijn en ook elk moment weer gesloten kunnen worden blijft ingewikkeld. Op dit moment is het wel mogelijk om naar Zuid-Amerika te vliegen, maar als je met een auto de grens over wilt, dan kan dat vaak niet.

Van uitstel komt…

Het voor meerdere jaren uitstellen van onze reis heeft ook zeker op tafel gelegen als optie, maar we werden er allebei niet erg blij van. Vooral ook omdat het niet zeker is dat we over een paar jaar wel naar Zuid-Amerika kunnen. Wachten op iets waarvan je niet weet wanneer het gaat komen… Nee, dat hebben we genoeg gedaan.

Afrika dus. En dat betekent dat we komende maanden hard aan de slag gaan met de voorbereidingen. Oude, zoals dingen regelen op ons werk en het huis verhuren, en nieuwe, zoals het verschepen van de auto. Ook moeten we nog uitzoeken of er nog extra aanpassingen aan de auto gedaan moeten worden, zoals een extra verhoging of een grotere brandstoftank. Afrika is in die zin zeker uitdagender dan Zuid-Amerika. We hebben eerder al ervaren hoe het is om met een gebroken achteras in niemandsland in het noorden van Tanzania stil te staan, om te rijden over Mozambikaanse zandpaden waar de auto tot de assen in wegzakt, om een leeglopende band te hebben tussen de leeuwen en olifanten en om aangehouden te worden door corrupte politieagenten.

Het wordt een spannend jaar vol met nieuwe avonturen, indrukken, mensen, ervaringen en leermomenten. Maar we hebben er heel veel zin in!

13 gedachtes over “Vamos a… Afrika

 1. Jaaaa heel leuk en spannend! Goed dat jullie het besluit genomen hebben. Weer iets moois om naar uit te kijken. veel succes en plezier met de voorbereidingen. Xx

 2. Lieve schatten, ik zag aan jullie gezichten, toen jullie de nieuwe plannen aan ons vertelden, hoe blij jullie waren met dit besluit. Goed om dat te zien.
  Op afstand ga ik mee genieten, want AFRIKA dat is toch geweldig en zo mooi!
  Ook vind ik het wel een beetje spannend……..oooh al die gevaren……..🤔 . Maar blij-zijn voor jullie overheerst.
  Ga lekker genieten van de voorpret.

  • Wat leuk dat jullie zo met ons meeleven en genieten, ook als is het soms wel spannend 😉.. gelukkig zijn we heel voorzichtige mensen (van wie zou ik dat nou hebben, haha)..

 3. Ik vind het echt fijn voor jullie, dat een alternatief als Zuid-Afrika toch binnen handbereik is gekomen.
  Jullie zullen na de komende wintervakantie de handen vol krijgen om alle voorbereidingen te treffen voor de grote reis.
  Ik hoop dat het allemaal gaat lukken. Veel sterkte en succes.
  Jan Moser

 4. Wat een super mooi besluit. Spannende, uitdagende en zeker een bijzondere reis gaan jullie maken. Nu goed voorbereiden. Wij blijven jullie met een gezonde nieuwschierigheid volgen.

 5. Jaaaaaaa fantastisch!!! En weet je wat..je kan meerdere keren op lange reis dus nu Afrika. Volgende keer richting het oosten met ons en daarna zuid Amerika 😃

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s